новини слайдер

Двойна победа на RFN 3

Много успешно стартира състезателната 2018-та година за ММА клуб Хоуп. На професионалната гала вечер Ruse Fight Night 3 габровският клуб изпрати двама състезатели, като и двамата спечелиха убедително своите битки.

Третото издание на русенската гала се отличи с много интересни битки и силна организация.  Костадин Енев, който е от Русе, но се готви в Габрово записа поредно успешно участие на родна почва. Срещу него в осмата среща за вечерта, излезе младият молдовец Генади Гитлан в междинна категория до 63 кг. Русенецът беше 61.7 кг. на официалния кантар, докато противникът му се претегли на лимита 63.7 кг. Енев трябваше да се бие срещу друг русенец- Борис Балев, но той отпадна поради лични причини.

Едва в третата си професионална среща в кариерата Гитлан срещна далеч по-опитният Костадин, който не му остави никакъв шанс. Енев показа зряла и професионална игра и изправи местната публика на крака след като заключи гилотина и приспа съперника си още преди изтичането на първата минута от втория рунд. Интересно е да се спомене, че и предишните две срещи на RFN на Костадин също завършват с гилотина, която се превръща в негов специалитет.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Три срещи по-рано пък се изяви другият габровски представител Павел Владев. В динамичен двубой до 66 кг. той успя да надделее над местният боец  Дани Николов. Срещата започна добре за Николов, който успя да вземе доминантна позиция след като се гмурна под удар на Павел и го събори. Габровският боец обаче успя да обърне позицията и да се добере до гърба на Николов, от където заключи rear naked choke в средата на първия рунд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *